Home Services Facility sharing

Facility sharing

Wie samen optrekt, komt samen verder. Onder het motto van facility sharing stimuleert Health Valley het delen van onder meer recente onderzoeksresultaten, laboratoria, technische faciliteiten en passende bedrijfsruimten. Handig natuurlijk; bovendien leidt facility sharing ook nog eens tot interessante nieuwe contacten.

Voor partners door partners

Niet aan jou besteed, denk je? Ook grotere en langer bestaande bedrijven maken hiervan gebruik. In businessnetwerken ontmoeten veel innovatieve bedrijven elkaar. In technologieprojecten wordt expertise versterkt en gedeeld tussen bedrijven en kennisinstellingen. Nieuwe groeikansen ontstaan door deze science-to-business-interacties.

Shared facilities via Health Valley

Vanuit Health Valley bieden partners diverse shared facilities aan. Op de Novio Tech Campus in Nijmegen biedt Kadans Science Partner in gebouw M diverse shared facilities aan. 

Novio Tech Campus Startup Space

Voor 200 euro per maand een werkplek in het hart van Health Valley? Dat kan! Maak gebruik van kantoorfaciliteiten op de Novio Tech Campus en word onderdeel van het netwerk op de campus! 

IJ5lab

IJ5lab ondersteunt ondernemers en hun bedrijfsactiviteiten. IJ5lab is de verbinding tussen bedrijven, opleidingen, studenten, medewerkers, kennis en faciliteiten op chemisch en biotechnologisch laboratoriumgebied. Je kunt bij IJ5lab terecht bij een tekort aan kennis, personeel en/of faciliteiten om een probleem op jouw lab zelf op te lossen.

Mercator Incubator Nijmegen

Op een toplocatie van campus Heyendaal organiseert Mercator Incubator Nijmegen informatie, advies en andere activiteiten voor de bevordering van kennisspin-offs en van interacties tussen science en business. In de afgelopen jaren zijn vanuit de Nijmeegse Radboud Universiteit meer dan 300 nieuwe bedrijven gestart.

Labs en faciliteiten Bètafaculteit

Opvallend aan de Nijmeegse Bètafaculteit is de sterke focus op de ontwikkeling van onderzoeksmethoden en -apparatuur. Zo speelt de faculteit een voortrekkersrol op het gebied van Scanning Probe Microscopy, een sleuteltechniek voor de nanotechnologie. Ook huisvest de faculteit een van de sterkste magneten van Europa en is er een uniek laboratorium om het ondergrondse leven van planten te bestuderen. Bekijk de opvallendste laboratoria en onderzoeksfaciliteiten van de faculteit.

Radboud Research Facilities

Radboud Research Facilities is een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Bedrijven, onderzoeksinstellingen en start-ups kunnen gebruik maken van de apparatuur, faciliteiten, kennis en expertise die deze organisaties te bieden hebben.

HAN BioCentre

Zoek je (extra) productiecapaciteit van eiwitten, enzymen, biomoleculen of metabolieten? Of misschien ben je als starter op zoek naar labruimte? Het HAN BioCentre biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de uitstekende labruimte en apparatuur.

Pivot Park Screening Centre (PPSC)

Het (ultra) High Throughput Screeningslab van Pivot Park beschikt over een collectie van meer dan 200.000 stoffen die kunnen dienen als aanknopingspunt voor nieuwe medicijnen. Een deel van dit unieke lab is als open access lab beschikbaar.

Kennispark Twente

Twente heeft diverse R&D faciliteiten die zowel door bedrijven als universiteiten gebruikt worden, waaronder High Tech Factory, NanoLabNL, SmartXP Lab en T-XChange.

TechMed Centre

TechMed Centre is een unieke facility sharing en biedt de modernste infrastructuur ter ondersteuning van het onderzoek en onderwijs. De faciliteiten variëren van hoogtechnologische onderzoekslaboratoria voor vroege onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten tot gesimuleerde zorgomgevingen met echte medische apparatuur die kunnen worden gebruikt voor de opleiding van professionals of als proeftuin voor preklinische studies.

Health Valley Partners