Home Ons netwerk Partners GATT Technologies

GATT Technologies

GATT Technologies BV ontwikkelt GATT™: General Adhesive Tissue Tape (GATT- Tape), een ‘duct tape’ voor het inwendige lichaam en GATT-Patch, een synthetisch hemostaticum. Doel: chirurgische technieken verkorten en complicaties verminderen t.b.v. kostenbesparing.

GATT Technologies BV is opgericht in 2011 en verkreeg EFRO, NIRM, PIP en RMT subsidies. Tezamen met investeerders NVOost en Bender Analytical Holding was er een budget beschikbaar van 4,7M euro medical devices te ontwikkelen i.s.m. de Radboud Universiteit. Vanaf eind 2017 is GATT versterkt met inbreng van JJDC, J&J/Ethicon Venturing. Samen met Oost NLt en een IK Krediet worden vernoemde devices doorontwikkeld. Meewerkende Profs. zijn Jan van Hest, Richard Hoogenboom, Harry van Goor en van Laarhoven (chemici & chirurgen).
 

Indicaties

Primaire indicatie van GATT-Tape: het waterdicht hechten van darmnaden na intestinal anastomoses. Aantal: wereldwijd 2 tot 4 miljoen patiënten per jaar (Nederland: 30.000). Indicaties van de GATT-Patch zijn algemene chirurgische bloedingen. GATT-Patch sluit aan bij productontwikkelingen als Hemopatch van Baxter en Veriset van Medtronic.
 

Management

Johan Bender is apotheker (afgestudeerd 1995) en is sinds 2000 zorgondernemer met focus op patenten, productontwikkeling, productie onder GMP en ISO normeringen, CE markering, laboratoriumtesten en licentie overeenkomsten.

Opgezette en gezonde bedrijven in de MedTech zijn: Bactimm BV, Farmalyse BV en Echo Pharmaceuticals BV. T/m eind 2009 directeur van vernoemde bedrijven naast de functie R& D Directeur bij aap bioImplants Netherlands BV. 

Heeft vanaf 2010 focus verlegd naar hoog innovatieve MedTech ontwikkelingen w.o. GATT en een samenwerkingsverband met GWPharmaceuticals (U.K./USA) met betrekking tot orale formuleringsoptimalisaties van cannabinoids.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: GATT Technologies
Website: http://www.gatt-tech.com/
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Biotechnologie, Medical devices
Bezoekadres: Toernooiveld 1, 6525 ED, Nijmegen, Nederland
Postadres: Toernooiveld 1, 6525 ED, Nijmegen, Nederland
KvK: 52767329

Social

Making the difference by unlocking new value

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Mirjam van den Bosch
Innovatiemanager Health Valley Netherlands
m.vandenbosch@healthvalley.nl

Mirjan van den Bosch

Health Valley Partners