Challenge Team Pexels Photo 853168

2Scope winnaar Dragons' Den Start-Up Bootcamp Health 2021 editie

Op vrijdag 11 maart jl. was het eindelijk zover: De Dragons' Den van de Start-up Bootcamp Health van Health Valley, de (uitgestelde) editie 2021. Wie zaten er in het hol van de draak?

  • Helma Hoving, een creatieve, ondernemende draak, founder van deze bootcamp
  • Jan Rietsema, een electrifying, maatschappelijke draak, gezant van de provincie Overijssel
  • Jos Knaapen, gezondheidsdraak, zelfbenoemd innovatiefiguur van de Isala Klinieken
  • Victorine de Graaf-Peters, ontwikkelingsdraak, directeur van domein Gezondheid en Welzijn, Windesheim

De 5 dappere strijdende ondernemers die dit drakenhol durfden te betreden:

Elke ondernemer kreeg de gelegenheid om zijn of haar product te pitchen, waarna de jury de gelegenheid had om vragen stellen. Alle deelnemers kregen een certificaat van deelname en de winnaar ontvangt tevens een jaar gratis partnerschap van Health Valley.

De winnaar van de start-up bootcamp Health editie 2021 is geworden: 2Scope van Jordi Boons. 2Scope innoveert op de longdiagnostiek in de huisartsenzorg door middel van een diagnostische hulp gebaseerd op kunstmatige intelligentie en met minimale aanpassingen op de huidige klinische setting. 2Scope heeft als doel om gerichtere doorverwijzingen te forceren door middelen en one-the-spot kennis te leveren aan huisartsen. 

Tijdens de bootcamp heb ik de validatie van mijn idee verder doorgezet, waar ik Health Valley en Corine Böhmers erg dankbaar voor ben. Het winnen van de Dragons Den voelt als de kers op de taart! - Jordi Boons, mede-oprichter 2Scope

Het jury rapport luidt: "2Scope is een sterk product, dat met een heel simpele toepassing is in te zetten. 2Scope kan snel de markt in. Het MDR (Medical Devices Regulations) traject zal het nodige gaan kosten aan tijd en geld en vraagt een goede voorbereiding met de juiste partijen. Onderzoek nog eens hoe je verdienmodel en business case eruit ziet qua kosten. Alles wat je teveel aan zorgkosten brengt, ook al heb je een business case voor verlaging van die zorgkosten, is een risico. Onderzoek verder of je een belangrijke rol in de vroegdiagnostiek kan spelen."

De laatste sessie van deze bootcamp editie, de Dragons' Den, werd afgesloten met een informele meet & greet na afloop. Op de foto staan alle deelnemers van de bootcamp, met in het midden on screen de winnaar Jordi Boons, die ondanks zijn afwezigheid op locatie een ijzersterke online pitch had over zijn innovatie 2Scope.

Bootcamp 2022 editie

Ook dit jaar is het mogelijk om je aan te melden voor de 2022 editie van de start-up bootcamp Health. Kijk voor meer informatie en aanmelding op deze pagina

Delen: LinkedIn logo