News Updates Print Bank Phrom Tzm3oyu 6Sk Unsplash

Nieuws Ons nieuwsoverzicht

Relevante nieuwtjes, updates, ontwikkelingen van onze partners en alle mogelijkheden om samen met alle partijen in het ecosysteem te werken aan Connect, Challenge en Grow delen we in dit nieuwsoverzicht.

Zoeken in publicaties

23 maart 2023

Zorgtechnologie ontwikkelen voor betere revalidatiezorg

Zorgtechnologie is sterk in opkomst om zorg en de regie daarover dichter bij de patiënt te brengen en efficiënter te organiseren. In het nieuwe lectoraat Digitale transformatie in de revalidatiezorg werken de HAN en de Sint Maartenskliniek samen met bedrijven aan de inbedding van innovaties in de revalidatiezorg. Bijvoorbeeld het Prysma CVA-portaal voor thuisrevalidatie na een beroerte en een app voor thuisrevalidatie van mensen met lage rugpijn. Zorgprofessionals kunnen daarmee data delen en samenwerken om zo betere revalidatiezorg bieden aan deze patiënten.

Lees meer
20 maart 2023

Chris Doomernik: ‘Geen enkele oplossing op zichzelf zal volstaan: én én is noodzakelijk’

Vandaag is bij het Financieel Dagblad de bijlage "Future of Healthcare: De weg naar datagedreven zorg met behoud van het menselijk aspect" verschenen met daarin een voorwoord van Chris Doomernik.

Lees meer
16 maart 2023

Transitie in de zorg centraal bij Health Valley Event 2023

Na de succesvolle hybride editie van het Health Valley Event in 2022, vindt op donderdag 30 maart 2023 een nieuwe editie plaats. Het event is dit keer uitsluitend live op locatie te bezoeken in Pathé Nijmegen.

Lees meer
26 maart 2023

Het roer moet om: van superspecialisatie naar duurzame basiszorg

Bertine Lahuis (Radboudumc) en Han van Krieken (Radboud Universiteit) benadrukken dat het thema Transition in Healthcare van het Health Valley Event op verschillende vlakken speelt. Met betaalbare, toegankelijke zorg en aandacht voor veerkracht en aanpassingsvermogen van mensen als belangrijkste thema’s. Het Radboudumc deelt ervaringen met ziekenhuiszorg bij patiënten thuis tijdens het Health Valley Event.

Lees meer
25 maart 2023

Gelderland: vruchtbare voedingsbodem zorginnovaties

Innovatieve gezondheidszorg en medische kennis komen in Gelderland samen. De provincie Gelderland en ontwikkelingsmaatschappij Oost NL zijn partners van Health Valley, dat kennisinstellingen, zorgaanbieders en bedrijven met elkaar verbindt. Het doel van deze samenwerking is om technologische oplossingen voor zorgvraagstukken versneld te ontwikkelen. ‘Daar hebben we bijzondere voorbeelden van, waar ik heel trots op ben’, zegt Helga Witjes, Gelders gedeputeerde.

Lees meer
24 maart 2023

Zorginfarct bestrijden met informele zorg en AI

De grenzen van de zorg zijn bereikt, constateert Nico van Meeteren van de Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland). Er zijn ingrijpende veranderingen nodig. Het goede nieuws is: de grenzen van gezondheid zijn nog niét bereikt. Inspirerende, regionale initiatieven voor een vernieuwende aanpak van de zorg krijgen een podium tijdens het Health Valley Event. Net als de acht genomineerden voor de Nationale Zorginnovatieprijs. Microsoft Nuance biedt medewerkers in de gezondheidszorg de helpende hand met automatisering, die de werkdruk verlicht met behulp van kunstmatige intelligentie.

Lees meer
24 maart 2023

Nieuwe MKB R&D Call

Health~Holland sluit de huidige publiek-private samenwerkingsregeling (PPS) beter aan op de behoeften van het innovatief midden- en kleinbedrijf (mkb) middels een pilot call.

Lees meer
23 maart 2023

Onderzoek naar zorg in de eigen leefomgeving bij verslaving

Het Radboudumc start samen met onder meer Universiteit Twente een onderzoek naar monitoring en interventie op afstand bij het ontwennen van verslavende middelen waarvoor Arnt Schellekens een NWO-subsidie ontvangt.

Lees meer
22 maart 2023

Health-Thing als sociaal leerplatform voor alle jonge zorgprofessionals in Nederland

Na 𝟰 𝗷𝗮𝗮𝗿 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸, 𝗼𝗻𝘁𝘄𝗶𝗸𝗸𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗱𝗼𝗼𝗿𝘇𝗲𝘁𝘁𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝘇𝗼𝘃𝗲𝗿: Health-Thing als een online buddy en platform om samen te leren en samen te groeien voor een betere gezondheid.

Lees meer
22 maart 2023

imec.istart.nl Spring Call

Tech startups kunnen zich inschrijven voor het acceleratieprogramma van imec.istart.nl, georganiseerd door Novel-T in samenwerking met het Belgische imec.istart.

Lees meer
21 maart 2023

AiNed MIT AI call van start voor AI-projecten mkb

Het doel van deze MIT-regeling is de AI-innovatiekracht in Nederland te stimuleren en versnelde toepassing van nieuw ontwikkelde AI-technologie te realiseren.

Lees meer
20 maart 2023

Nationale Zorginnovatieprijs 2023: de stembus is geopend!

De stembus voor de publieksprijs van de Nationale Zorginnovatieprijs 2023 is geopend! Tot 27 maart kun jij stemmen op jouw favoriet!

Lees meer