News Updates Print Bank Phrom Tzm3oyu 6Sk Unsplash

Nieuws Ons nieuwsoverzicht

Relevante nieuwtjes, updates, ontwikkelingen van onze partners en alle mogelijkheden om samen met alle partijen in het ecosysteem te werken aan Connect, Challenge en Grow delen we in dit nieuwsoverzicht.

Zoeken in publicaties

30 november 2022

Terugblik: AI & Medical Imaging event (AI-hub Oost-Nederland)

De zorg staat voor een aantal forse uitdagingen. De vergrijzing zorgt voor complexe zorgvragen, er is minder personeel beschikbaar en zorgkosten lopen verder op. Digitalisering van de zorg en Artificial Intellingence (AI) zouden een deel van de oplossing hiervoor kunnen bieden.

Lees meer
17 november 2022

Bouw mee aan nieuw platform Samen Kwiek en ontvang € 50.000 euro!

We zijn op zoek naar 4 partijen uit Nederland die samen met ons het platform Samen Kwiek verder willen vormgeven en bouwen voor een flinke vergoeding.

Lees meer
3 november 2022

Groeistimulans voor medische technologie door investeringen in clusterorganisatie

Met de aftrap van MedTech Twente 2030 is een belangrijke vervolgstap gezet naar verdere groei en internationalisering van het Twentse cluster in medische technologie.

Lees meer
2 december 2022

Demcon lanceert nieuw innovatieprogramma 2022-2025

Demcon is gestart met een nieuw innovatieprogramma om te werken aan innovaties in gezondheidszorg, industrie en energie die bijdragen aan een leefbare toekomst.

Lees meer
1 december 2022

Junior Talent call

ReumaNederland roept recent gepromoveerde wetenschappers, die een carrière ambiëren binnen het reuma onderzoek, op om een (voor)aanvraag in te dienen binnen de Junior Talent call.

Lees meer
1 december 2022

Subsidieregeling ministerie van VWS voor innovatie in pandemiebestrijding

De subsidieregeling van RVO van € 8 miljoen is geopend voor kennisinstellingen voor innovatie in pandemiebestrijding.

Lees meer
30 november 2022

Henri Termeer Transatlantic Connections Award

Er wordt één opkomende biotech/life sciences ondernemer als awardee in Nederland en één awardee in Massachusetts geselecteerd die het potentieel hebben om de trans-Atlantische samenwerking tussen beide de life science regio’s te versterken

Lees meer
29 november 2022

Demcon investment jaarverslag

Bij DEMCON zoeken ze actief naar start-ups en scale-ups waarin ze kunnen investeren en die ze kunnen ondersteunen met hun kennis zodat ze een positieve impact kunnen maken op de maatschappij.

Lees meer
24 november 2022

Vermoeidheid na kanker aanpakken met interventies op maat

Promovenda Lian Beenhakker van de UT (Technisch Medisch Centrum) heeft 35 bestaande eHealth interventies gericht op het verminderen van vermoeidheid wereldwijd vergeleken en gecategoriseerd.

Lees meer
23 november 2022

Nieuwe ronde Customer Discovery Program start 18 januari

Heb jij een startup en een innovatief idee op het gebied van food, health, energy, tech, logistics of data? Dan is het Customer Discovery Program (CDP) mogelijk iets voor jou!

Lees meer
22 november 2022

Met de NANOSPRESSO wordt het maken van medicijnen voor zeldzame ziektes net zo eenvoudig als koffie zetten

Het juiste medicijn, op de juiste plek, op het juiste tijdstip: als het aan Saxion-lector NanoBio Martin Bennink ligt, is dat voor een aantal medicijnen over enkele jaren mogelijk met een apparaatje dat instant gepersonaliseerde medicijnen kan maken.

Lees meer
22 november 2022

Khondrion announces sonlicromanol Phase IIb progress

supporting Phase III development in MELAS spectrum disorders.

Lees meer