News Updates Print Bank Phrom Tzm3oyu 6Sk Unsplash

Nieuws Ons nieuwsoverzicht

Relevante nieuwtjes, updates, ontwikkelingen van onze partners en alle mogelijkheden om samen met alle partijen in het ecosysteem te werken aan Connect, Challenge en Grow delen we in dit nieuwsoverzicht.

Zoeken in publicaties

27 september 2022

Pleidooi van hoogleraar Medical Technology & Innovation Maroeska Rovers

Innovatie van medische hulpmiddelen levert lang niet altijd een verbetering op, ziet Maroeska Rovers, hoogleraar Medical Technology & Innovation aan het Radboudumc. Ze pleit voor meer samenwerking en grondige evaluatie vanaf de start.

Lees meer
1 september 2022

Gedeputeerde Helga Witjes brengt werkbezoek aan Health Valley

Op donderdagochtend 1 september bracht gedeputeerde (bij de provincie Gelderland) Helga Witjes een werkbezoek aan Health Valley, hét zorginnovatie ecosysteem van Oost-Nederland. Ze sprak met meerdere ondernemers, zorg- en kennisinstellingen op de Novio Tech Campus en bij het Radboudumc, die lieten zien hoe zij in Gelderland bezig zijn met innovaties voor gezondheid en zorg.

Lees meer
28 september 2022

KroeseWevers en Kennispoort Regio Zwolle werken samen om ondernemers in Regio Zwolle te adviseren en ondersteunen

De samenwerking tussen KroeseWevers en Kennispoort richt zich met name op de ondersteuning van zogeheten startups: jonge bedrijven met innovatieve plannen.

Lees meer
24 september 2022

Meet the 10 companies selected in Pole Position Batch #3

Among the selected companies are our partners Linksight and MindAffect (and Radboudumc spinoff Predica Diagnostics).

Lees meer
23 september 2022

Iprotics Wins the Venture Challenge Spring 2022

The innovative startup Iprotics has developed specific proteasome inhibitors that potentially treat multiple myeloma (MM) without the side-effects known from traditional proteasome inhibitors.

Lees meer
23 september 2022

BLOG: AI and machine learning validation: strategies and examples

Want to learn more about the difference between Artificial Intelligence and Machine Learning and/or need insight into the right validation strategy for your AI- or ML-based systems and products?

Lees meer
23 september 2022

Customer Discovery Program

CDP is een programma voor ambitieuze startups die op het punt staan de markt te betreden of net op de markt zitten. In een parttime traject van 10 weken toets je alle aannames over je klant.

Lees meer
22 september 2022

Rijnstate opent Infopunt innovatie

Het nieuwe Infopunt innovatie in Rijnstate Arnhem biedt hulp aan patiënten en bezoekers bij het gebruik van digitale middelen en informeren over ontwikkelingen en nieuwbouwprojecten waar die middelen en innovaties in terugkomen.

Lees meer
22 september 2022

Juiste inzet van telemonitoring speelt 1.300 fte vrij in de ziekenhuizen

Bart Berden (bestuurder ETZ) en Marjo Vissers (CEO VGZ) vinden het zorgelijk dat een gezamenlijke aanpak voor telemonitoring ontbreekt, terwijl het volgens hen een krachtig instrument is om het personeelstekort op te vangen en wachtlijsten weg te werken.

Lees meer
22 september 2022

Topsector Life Science & Health: VWS-plannen digitalisering zorg nog hoog-over

Digitalisering voor een betere gezondheid en betere zorg is een belangrijk thema in de overheidsplannen. Carmen van Vilsteren en Nico van Meeteren van de Health~Holland Top Sector Life Sciences & Health ook een aantal knelpunten die de komende jaren aangepakt moeten worden.

Lees meer
21 september 2022

Inspiratie: Innovaties structureel bekostigen

Isala loopt voorop als het gaat om de vraag: hoe maken we het beste gebruik van digitale oplossingen om de zorg naar huis te verplaatsen? Het ziekenhuis heeft al heel veel mooie initiatieven opgestart en resultaten bereikt.

Lees meer
21 september 2022

Pulse. Magazine #1 The Vibe of the Future

A magazine by Noviotech Campus where we share the stories of people who are on a mission to make positive impact, pushing themselves and our society forward, day by day.

Lees meer