Connect Building John Towner P Rn N6miag Unsplash

Connect: ResearchManager en Business Metropole Ruhr

Afgelopen week heeft innovatiemanager Corine Böhmers een kennismakingsbijeenkomst geïnitieerd en begeleid tussen ResearchManager en Business Metropole Ruhr GmbH in Essen, Duitsland. Tijdens deze ontmoeting hebben Dr. Tobias Fehlbier van Business Metropohl Ruhr samen met Hans Middelweerd van ResearchManager informatie uitgewisseld over zakelijke kansen en mogelijkheden.

Een belangrijk onderwerp van gesprek was de Clinical Research Suite van ResearchManager. Met de Clinical Research Suite biedt ResearchManager schaalbare en flexibele oplossingen voor alle betrokken partijen, in elke fase van het (klinisch) onderzoeksproces. Dit platform, gebaseerd op moderne technologieën voor gegevensbeheer, stelt onderzoekers, (wetenschaps)coördinatoren en sponsors in staat om alle fasen van klinisch onderzoek te optimaliseren. Dit betreft ook gegevensverzameling, workflows en document management waarmee klinisch onderzoek wordt versneld.

Naast het bespreken van zakelijke kansen, werd ook aandacht besteed aan het Smart Health-initiatief van Quhr in Bochem. Een netwerk van experts en partners in Smart Health biedt met regelmatige evenementen een samenwerkingsruimte bij CUBE17. Het netwerk omvat gezondheidsaanbieders, ondernemers en onderzoeksinstellingen, waardoor start-ups toegang hebben tot specifieke kennis in de gezondheidszorgsector en ResearchManager kan daar onderdeel van uitmaken.
Tot slot werd ingegaan op Business Metropohl Ruhr zelf als een belangrijke speler in de regio, die zich inzet voor de ontwikkeling van de economie in 53 Duitse steden en gemeenten.

Als aanjager van innovatieve projecten en als vertegenwoordiger van de economische belangen van de regio, is Business Metropohl Ruhr een cruciale partner in het creëren van een sterk netwerk en de spin in het web bij het bevorderen van de competitiviteit van de regio.
Het was een succesvolle en energieke ontmoeting waar nieuwe grensverleggende samenwerkingen uit voortkomen.

Corine Bohmers 2022

Corine Böhmers

Innovatiemanager

+31628788441

Delen: LinkedIn logo