Deltion College 2019 DELTION HRD 118

Deltion College: Innovatieve oplossingen voor de zorg van morgen

Bij Deltion staan ze (ook) voor de uitdaging om de zorg van de toekomst vorm te geven. De maatschappij vraagt om goede zorg, terwijl het aantal zorgprofessionals afneemt en de zorgvraag toeneemt. Hoe realiseren we ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek’ – op het juiste moment? Technologie biedt hier een uitkomst. Het is essentieel dat (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de toepassingen van technologie kennen en de vaardigheden ontwikkelen om deze effectief in te zetten. Even belangrijk is dat technici en ICT’ers oplossingen ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van zorgdoelgroepen.

Om dit te bereiken werkt Deltion samen met partners zoals Health Valley, Windesheim, TZA IJssel-Vecht en de Universiteit van Twente in een gezamenlijke Raad van Advies met het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van Windesheim. Samen bieden we (aankomende) professionals volop kansen om zich te verdiepen in nieuwe technologieën binnen de context van zorg en welzijn. Dit stimuleert innovatief vakmanschap: een open en lerende houding, nieuwsgierigheid, onderzoekend vermogen, en de flexibiliteit om zich aan te passen aan nieuwe situaties en innovaties te integreren in het werk.

Een belangrijke pijler in deze aanpak is het Practoraat Gezondheid & Technologie bij Deltion College. Hier combineren ze de expertise van het Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg met praktische kennis en ervaringen. Dit biedt studenten en professionals een unieke omgeving om te leren en te groeien, zodat ze klaar zijn voor de zorg van morgen. Met deze integratie van technologie en zorg leiden ze professionals op die niet alleen technisch onderlegd zijn, maar ook in staat zijn om de mens centraal te stellen in hun werk.

Bij Deltion geloven ze net als bij Health Valley in de kracht van samenwerking en innovatie. Samen bouwen we aan een toekomst waarin technologie en zorg hand in hand gaan om de beste zorg op de juiste plek en tijd te bieden. 

Delen: LinkedIn logo