IMG 9285 Werkbezoek Helga Witjes

Gedeputeerde Helga Witjes brengt werkbezoek aan Health Valley

Op donderdagochtend 1 september bracht gedeputeerde (bij de provincie Gelderland) Helga Witjes een werkbezoek aan Health Valley, hét zorginnovatie ecosysteem van Oost-Nederland. Ze sprak met meerdere ondernemers, zorg- en kennisinstellingen op de Novio Tech Campus en bij het Radboudumc, die lieten zien hoe zij in Gelderland bezig zijn met innovaties voor gezondheid en zorg.

Ze kreeg onder andere mooie verhalen te horen vanuit het perspectief van ondernemers over het belang van innovaties in de zorg. Wilfred den Hartog van Plasmacure liet zien hoe zij met hun koud plasma oplossing, chronische wonden nog beter kunnen genezen. En Marco de Boer van Predica Diagnostics, liet zien hoe de CervicaDx-test nog eerder en met een hogere specificatie baarmoederhalskanker en -afwijkingen bij vrouwen kunnen detecteren.

Inspiratie vanuit kennis- en zorginstellingen

Naast ondernemers, sprak ze ook met Brigitte Boon van Siza/Academy Het Dorp. Zij lichtte toe hoe ze technologie een betere plek geven binnen de langdurende zorg. Namens de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen spraken Maurice Magnée, Lilian Beijer en Bart Smeets hoe zij studenten, opleiders en professionals leren omgaan met nieuwe technologie in de zorg en welzijn. Bij het Radboudumc sprak ze met Martijn de Groot en Leanne van Almen van de Health Innovation Labs, Alexander Nicastia van Research & Valorisatie en Bertine Lahuis, voorzitter Raad van Bestuur. Zij lichtte toe hoe zij ruimte geven en nemen binnen het Radboudumc om zorginnovatie te ontwikkelen en kansrijke innovaties in de praktijk te brengen.

Missiegedreven innoveren

Bestuursvoorzitter Harry van Dorenmalen, directeur Chris Doomernik en bestuurslid Menno Pistorius spraken namens Health Valley over hun rol in het zorginnovatie ecosysteem in Gelderland. Een belangrijke basis voor de werkzaamheden van Health Valley, vormt het programma van de provincie Gelderland, dat als doelen heeft om de Gelderse economie toekomstbestendig te maken voor missiegedreven innovatie, het versterken van het verdienvermogen van Gelderse bedrijven en een goed vestigingsklimaat, als de outcome van een robuuste economie. Dat doet Health Valley door het identificeren van vraagstukken in de zorg, het bij elkaar brengen van publieke en private partijen en het versnellen van innovatie met inzet van technologie.

Gedeputeerde provincie Gelderland Helga Witjes in gesprek met Wilfred den Hartog (CEO) en Anel van Eyssen (Field Application Specialist) van Plasmacure.

Auteur: Kim van Baal
Functie: Communicatieadviseur & Eventmanager Health Valley

Delen: LinkedIn logo