Home Ons netwerk Partners Stichting Avicenna

Stichting Avicenna

Het Avicenna Excellence Program is een extracurriculair programma voor high potential master-, PhD-studenten en jong professionals. Centraal in het programma staat innoveren in de gezondheidszorg door interdisciplinaire samenwerking. In kleine teams werken deelnemers met verschillende achtergronden aan oplossingen en innovaties voor 6 thema’s binnen de gezondheidszorg.

Avicenna is hiermee het eerste Excellence Program dat het mogelijk maakt voor studenten om in interdisciplinaire projectgroepen te werken aan actuele problemen binnen de gezondheidszorg. Studenten die deelnamen aan voorgaande edities van het Avicenna Excellence Program kwamen onder andere uit de studierichtingen farmacie, geneeskunde, life sciences, rechten, economie en innovation sciences, maar het programma staat open voor studenten uit alle andere richtingen.

Naast de ontwikkeling van een eigen innovatie worden er masterclasses gegeven waarin essentiële ondernemings- en innovatievaardigheden worden bijgebracht. De studenten worden tijdens thema-avonden geïnspireerd en geïnformeerd door vooraanstaande sprekers over elk van de 6 aan de gezondheidszorg gerelateerde thema’s. Tijdens het eindevent presenteren alle teams hun innovatie en strijden zij om de titel Avicenna best healthcare innovation 2019. Daarnaast wint de winnaar een mooie prijs!

De schakel tussen academie, industrie én de professionele wereld buiten de studie is één van de kernwaarden van het programma. Door de deelnemers in contact te brengen met veelbelovende initiatieven en grote multinationals die zich inzetten om op (inter)nationaal niveau de gezondheidszorg te verbeteren, worden zij getraind om zich te profileren in de professionele wereld.
 Wil jij bijdragen aan innovatie in de zorg? Ben jij creatief, gedreven en een teamplayer?
Dan is de Avicenna: Health Hack iets voor jou! Gedurende één weekend zullen studenten, zorgprofessionals, programmeurs, wetenschappers en andere gepassioneerden samen op zoek gaan naar technische innovatieve oplossingen voor een van de grootste zorgvraagstukken van vandaag: de vergrijzende samenleving! Onder deskundige begeleiding van het Massachusetts Institute of Technology, beter bekend als MIT, wordt in nauwe samenwerking met de Hogeschool Utrecht een brug geslagen tussen de zorg- en ICT-sector. Wil jij je connecties verbreden, tot nieuwe inzichten komen, een spraakmakende case aandragen, financieel bijdragen aan innovatieve oplossing of meewerken met andere (zorg)professionals en studenten dan kan dat tijdens de Avicenna: Health Hack! Meld je aan op https://www.avicennahackathon.nl en wees erbij!


Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Stichting Avicenna
Website: http://avicennaxp.nl/
Organisatietype: Kennisinstelling
Specialisatie: WO
Bezoekadres: Jan van Scorelstraat 72, 3583 CR, Utrecht, Nederland
Postadres: Jan van Scorelstraat 72, 3583 CR, Utrecht, Nederland
KvK: 67821162

Social

april 24, 2021

Health Hack 2021

februari 15, 2020

Avicenna: Health Hack

Publicatiedatum: februari 26, 2019

15 miljoen euro voor hiv-onderzoek

Making the difference by unlocking new value

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Marc Kalf
Ecosysteem directeur Health Valley Netherlands
m.kalf@healthvalley.nl
+31622389323

Marc Kalf

Health Valley Partners