Samen Kwiek

Type event: Netwerkcafé
Datum: 7 december 2023
Tijd: 15.00 uur - 18.00 uur
Organisatie: Health Valley Netherlands, dRural
Deelname: Gratis
Aantal aanmeldingen: 86
Locatie:
Providentia
Dorpstraat 5
6691 AV Gendt 
Event header

Op donderdag 7 december organiseert Samen Kwiek, samen met onder andere Health Valley, Rijnstad en Stichting Welzijn Lingewaard, een netwerkcafé bijeenkomst voor zorgprofessionals.

Tijdens het programma zullen de service providers, die via de open calls van Samen Kwiek subsidie hebben ontvangen, zich presenteren op de beursvloer. Tevens zal oud-prof volleyballer Bas van de Goor een presentatie houden en worden er verschillende workshops aangeboden. Kortom, een middag vol inspiratie en netwerkmogelijkheden waar we jou graag voor uitnodigen! 

Inloop vanaf 14.45 uur, start om 15.00 uur, eindtijd 18.00 uur. Deelname is gratis. Je kunt deze middag kiezen uit het bijwonen van een workshop per ronde:

Workshop ronde 1

  • Workshop over de nationale diabetes challenge door Bas van de Goor Foundation
  • Workshop Virtual Reality (VR) in de zorg, 'hoe en wanneer in te zetten' door Eric Jutten
  • Workshop Slowflow door Dimr

Workshop ronde 2

  • Workshop "Move ya Hippo" door ABC Bemmel
  • Workshop Valpreventie (In Balans) door Elleke Wijnands, Geriatrie fysiotherapeute (Fysio Lingewaard)
  • Workshop Voorzorgcirkel door Henk Geene, initiatiefnemer en auteur van het boek ‘Voorzorgcirkels als antwoord op de vergrijzing’

Nationale Diabetes Challenge – Bas van de Goor Foundation (Mariëlle Durieux & Bas van de Goor)
De Nationale Diabetes Challenge wordt ieder jaar georganiseerd. De wandelgroepen wandelen van april t/m september. We organiseren voor de 10e keer op rij deze Challenge om mensen met diabetes of een verhoogd risico om diabetes te krijgen, in beweging te brengen en samen te werken aan hun gezondheid. De afgelopen jaren bleek hoe succesvol deze wandelchallenge is als beweeginterventie voor mensen die begeleiding nodig hebben om te starten met meer bewegen. Wij gaan jullie inspireren en de meest recente ontwikkelingen delen.

Workshop Virtual Reality (VR) in de zorg 'hoe en wanneer in te zetten'door Eric Jutten

Workshop Slowflow door Dimr waarbij je bewust en intentioneel leert luisteren
Heb jezelf de wens om nog beter vanuit aandacht te leren luisteren? Wat zou het jou en de ander opleveren? De workshop ‘Slowflow’ focust zich op bewust en intentioneel luisteren. Ons brein bereikt hiermee een (aangename) focus, met als gevolg dat onze gesprekspartner diep kan ontladen en verbondenheid voelt met zichzelf en anderen. Het behouden van veerkracht vraagt in ons (digitale) tijdperk van afleiding en overprikkeling, leren van vaardigheden. Slowflow is op een dieper niveau impactvol luisteren. Slowflow laat een gesprek als het ware stromen. Bewust en weloverwogen. Met minimale interrupties, maximale aandacht. Het is een subtiele uitwisseling tussen mensen.

Workshop "Move ya Hippo" door ABC Bemmel
Move ya Hippo is een actieve workshop waarbij we 'bewegen voor je brein' combineren met Zenboksen: kickboksen en Yinyoga. Move ya Hippo is een workshop ontwikkeld voor scholen, waarbij we via een animatie jongeren bewust maken van het belang van bewegen voor je brein en hoe je door bewegen kunt reguleren bij spanning en stress. Na de bespreking van de animatie, gaan we actief aan de slag met kickboks oefeningen en sluiten we af met een ontspanningsoefening. Na de workshop hebben we een menukaart waarmee gewerkt kan worden in de klas of thuis, waarbij jongeren een keuze kunnen maken uit bewegings- of rustoefeningen. Door te blijven oefenen met regulatie bij spanning, word je beter in het omgaan met stressvolle situaties en vergroot je hiermee je weerbaarheid en veerkracht. Skillz for life!

Workshop Valpreventie (In Balans) door Elleke Wijnands, Geriatrie fysiotherapeute (Fysio Lingewaard)
Wist je dat elke 5 minuten een 65 plusser op de SEH terecht komt na een val? Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van senioren, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. Dit met vaak ernstige gevolgen zoals fracturen van heup, pols etc. Binnen Lingewaard is er sinds 2018 de erkende valpreventiecursus In Balans. Deze wordt gegeven in Huissen, Gendt, Bemmel, Angeren en Doornenburg. Hieraan kunnen 65+'ers meedoen om vallen te voorkomen. Deze cursus is gericht op het stevig en stabiel staan op de benen. En zelfstandig kunnen opstaan vanaf de grond. In deze workshop wil ik ingaan op het belang van valpreventie bij 65+'ers en jullie laten ervaren wat de cursus inhoud. Als professionals hebben wij de taak om vallen te voorkomen (zover mogelijk), help jij mee?

Workshop Voorzorgcirkel door Henk Geene, initiatiefnemer en auteur van het boek ‘Voorzorgcirkels als antwoord op de vergrijzing’
Steeds vaker hoor je erover in het nieuws en misschien heb je het zelf al ondervonden; de druk op de zorg en onze zorgmedewerkers vergroot en Nederland vergrijst. Dit vraagt om bewustwording en nieuwe zorgstructuren. De meeste ouderen denken niet of vaak te laat na over het moment waarop ze hulpbehoevend worden. Deze bewustwording zit hem niet alleen in verzorging door een verpleegkundige of aanpassingen aan de woning maar ook in het dagelijkse praktische. Een ‘Voorzorgcirkel’ levert een bijdrage op het langer thuis blijven wonen van senioren door in te zetten op mogelijkheden en kwaliteiten. Door vitale senioren te verbinden met senioren met een steun-vraag wordt er minder beroep gedaan op zorgmedewerkers. Daarnaast geeft het senioren de ruimte om zijn/haar leven zelf in te richten, hulp te geven en ontvangen en van betekenis te zijn voor een ander.

Aanmelden: