LifeSight.me

logo LifeSight.me
Website: lifesight.me
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: eHealth
KvK nummer: 83985360

Adres

Schouwburgring 659
5038 TX
Tilburg
Nederland

Social

Lifesightme Mockup

Wat doet lifesight.me?

Eenvoudig toegang geven tot evidence-based informatie over leefstijlkeuzen is de core business van lifesight.me

Door artikelen in PubMed een rating te geven op basis van de betrouwbaarheid van de studie kunnen gebruikers in één oogopslag zien welke leefstijlinterventie er echt toe doet. De informatie wordt in de eigen taal aangeboden, plus uitleg over de betekenis van de uitkomsten van de studie.

De verwachting is dat eerstelijns professionals met lifesight.me in veel groteren getale leefstijlgeneeskunde gaan praktiseren. Een latere versie biedt patiënten op dezelfde wijze inzicht in wat leefstijl voor hen kan betekenen. Alles natuurlijk gericht op preventie en een duurzame gezondheidszorg.

Betrouwbaar
Wetenschappelijke artikelen krijgen een rating in sterren op basis van gangbare criteria

Up to date
Nieuwe inzichten worden in realtime verstrekt aan artsen en andere zorgprofessionals

Begrijpelijk
Resultaten worden vertaald en zó gepresenteerd dat het voor iedereen toegankelijk is

Waarom lifesight.me?

We werken aan een significante impact op een duurzame gezondheidszorg waarbij leefstijl een leidend principe is bij het voorkomen van ziekten en bij het verbeteren van gezondheid en welzijn.

1. Stijgende zorguitgaven
In Nederland lijden bijna 10 miljoen mensen aan een chronische ziekte. De helft van het jaarlijkse budget van -in 2020- 100 miljard euro gaat daar aan op. Als we zó doorgaan wordt de gezondheidszorg onhoudbaar! En 50 tot 70% van deze aandoeningen is te voorkomen met leefstijlinterventies.

Recent onderzoek van Lifestyle4Health onder diabetespatiënten laat zien dat 63% van de deelnemers aan een gecombineerde leefstijlinterventie minder of geen medicatie meer nodig heeft.

Dus preventie heeft echt de toekomst.

2. PubMed niet gebruiksvriendelijk
Informatie over bewezen leefstijlgeneeskunde is te vinden in PubMed. Maar deze digitale bibliotheek van gepubliceerd medisch wetenschappelijk onderzoek, is ook voor artsen tamelijk ondoorgrondelijk. En wekelijks verschijnen er in PubMed 250 artikelen over leefstijl: Wie kan dat nou bijhouden?!

Een sneak peek van de app

Met lifesight.me kan iedere eerstelijns professional eenvoudig beschikken over de meest actuele inzichten in leefstijlgeneeskunde.
Een bruikbare MVP wordt verwacht in begin 2022, de volledige versie gaat later dat jaar naar de markt.

Afbeelding van Helma van den Hurk

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Helma van den Hurk Innovatiemanager