Meal & Care

logo Meal & Care
Website: www.mealandcare.nl
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Food
KvK nummer: 90641795

Adres

Molenlaantje 9
8421PM
Oldeberkoop
Nederland
Meal & Care Orzo Kip Groenten Tomatensaus

Meal & Care brengt een glimlach op ieders zijn gezicht.  Dit omdat onze maaltijden (meal) met de grootste zorg (care) zijn  samengesteld uit een eiwitrijke pastabron op basis van een complete mix van plantaardige eiwitten, aangevuld met verse kleurrijke groenten. En onze maaltijden zijn backed-up by science.

Al onze maaltijden bevatten unieke en exclusief geselecteerde plantaardige eiwitbronnen met een hoog niveau aan BCAA's (Branched Chain Amino Acids). Dit zijn bewezen essentiele aminozuren die enkel via goede voeding ingenomen kunnen worden. BCAA's zijn gunstig voor de spiereiwitsynthese voor sterke(re) spieren en spiercoördinatie, de ondersteuning van de organen en dragen bij aan de ondersteuning van de weerstand en vitaliteit1.

En al onze maaltijden bevatten voor minimaal 1/3 aan groenten en zijn daarbij dus ook een belangrijke bron van vezels. En vezels zijn weer belangrijk voor een goede spijsvertering, vlotte stoelgang en bloeddrukregulering. En groenten zijn belangrijke leveranciers voor vitaminen en mineralen. Zo bevatten groenten bijv. vitamine A en/of C maar ook belangrijke mineralen als bijv. ijzer, calcium en/of foliumzuur.

Waarom is eiwit zo belangrijk voor uw patiënt en/of cliënt?

1. Spierkracht & Spiermassa
Veroudering gaat gepaard met een natuurlijk verlies van spiermassa en kracht, een aandoening bekend als sarcopenie. Voldoende eiwitinname, gecombineerd met regelmatige fysieke activiteit, kan helpen in het vertragen van spierverlies en in het behoud van spierkracht. Dit is van cruciaal belang voor volwassen en (kwetsbare) ouderen, omdat het hun welzijn kan verbeteren, hun mobiliteit (makkelijker opstaan), evenwicht behouden en hun algehele functionele onafhankelijkheid.

2. Weefselherstel en wondgenezing
Volwassen en (kwetsbare) senioren kunnen vatbaarder zijn voor verwondingen of wonden. Eiwit is essentieel voor weefselherstel en wondgenezing. Voldoende eiwitinname ondersteunt de productie van nieuwe eiwittencellen, collageen en ander bindweefsel, waardoor het genezingsproces wordt versneld en het voorkomt daarmee potentiële andere complicaties.

3. Immuunfunctie
Veroudering wordt vaak geassocieerd met een achteruitgang van de immuunfunctie, waardoor volwassenen en senioren meer vatbaar worden voor infecties en ziekten. Eiwit speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van de immuunfunctie door te helpen bij de productie van antilichamen en immuuncellen. Voldoende eiwitinname kan het immuunsysteem helpen versterken en het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden verbeteren.

4. Voedingsstatus
Volwassen en (kwetsbare) senioren lopen mogelijk een hoger risico op ondervoeding als gevolg van factoren zoals: verminderde eetlust, gebitsproblemen, moeite met kauwen of slikken en/of medicatie-interacties. Eiwitrijke voeding levert essentiële voedingsstoffen en helpen zo het lichaam in haar voedingsbehoeften te voorzien. Voldoende eiwitinname is cruciaal voor het behoud van de algehele gezondheid en het voorkomen van ondervoedinggerelateerde complicaties.

5. Botgezondheid
Broosheid en osteoporose gaan vaak hand in hand bij volwassen en vooral (kwetsbare) senioren. Eiwit is niet alleen belangrijk voor de spiergezondheid, maar speelt ook een zeer belangrijke rol bij het behouden van de botdichtheid en kracht. Voldoende eiwitten inname ondersteunt, samen met calcium en vitamine D, de gezondheid van de botten en kan het risico op fracturen verminderen.

6. Enzymproductie
Enzymen zijn eiwitten die chemische reacties in uw lichaam katalyseren. Eiwitten zijn bij heel veel verschillende metabolische processen betrokken, waaronder spijsvertering, energieproductie en ontgifting. Het voldoende consumeren van goede eiwitten per dag zorgt voor voldoende enzymproductie om deze vitale functies te ondersteunen.

Maaltijden boordevol groenten

Groenten zijn onmisbaar in een compleet dieet, ook voor de bewoners van een woonzorgcentrum. Door kauw- en slikproblemen of een verminderde motoriek is het voor sommige ouderen niet altijd gemakkelijk om groenten te eten in hun klassieke vorm. En slechts 36% van de ouderen haalt niet de gewenste 200 gram aan groenten per dag. 

Met de maaltijden van Meal & Care serveert uw gemiddelde 153 gram aan groenten. Dat is meer dan 76% van de gewenste totale behoefte per dag, en dat in 1 maaltijd! 

Groenten zijn goed voor je gezondheid en wel om verschillende redenen:

  • Zo bevatten groenten veel vitaminen en mineralen, zoals bijv. vitamine A en/of C maar ook belangrijke mineralen als bijv. ijzer, calcium en/of foliumzuur
  • Groenten bevatten veel vezels die goed zijn voor je stoelgang, je bloedsuikerspiegel en vezels geven je een voller gevoel na de maaltijd (minder snoepen ;-).
    Groenten bevatten erg weinig calorieën.
  • En ook de Maag, Lever, Darm stichting onderschrijft 7 gezondheidsvoordelen van groente (en fruit)!
Afbeelding van Pim van der Hoorn

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met: