IT Big Data Globe Connect Photo 1451187580459 43490279C0fa

Boost voor digitalisering industrie Oost-Nederland

Bedrijven vertrouwd maken met nieuwe digitaliseringsmogelijkheden, zodat ze deze kunnen toepassen in hun eigen organisatie, producten en diensten. Dat is het doel van de European Digital Innovation Hub (EDIH) Oost-Nederland, waarin de provincie Gelderland het voortouw neemt.

De samenleving digitaliseert steeds meer. Het midden- en kleinbedrijf kan daar wel hulp bij gebruiken. Dat vindt de EU ook. Daarom moet er verspreid over Europa een netwerk komen van regionale aanspreekpunten waar ondernemers terecht kunnen voor raad en daad. Het college van GS heeft besloten het voortouw te nemen in vorming van de European Digital Innovation Hub BOOST Robotics (afgekort EDIH).

Slim

‘De digitale hub bouwt verder uit waar Boost Smart Industry en de innovatiemakelaars van RCT Gelderland al aan werken, namelijk het slimmer, schoner en socialer maken van de Gelderse industrie’, aldus economiegedeputeerde Helga Witjes. ‘We maken gebruik van bestaande structuren, in die zin komt er niet iets heel nieuws. Met de bijdragen van het Rijk en Europa kunnen we alle krachten wel beter bundelen. We willen graag dat bedrijven vertrouwd raken met nieuwe digitaliseringsmogelijkheden, zodat ze die ook kunnen toepassen in hun productieprocessen.’

Leidend

In de hub gaan 18 partijen samenwerken aan de digitale ontwikkeling van het MKB in Oost-Nederland. Ondernemers kunnen bij de EDIH aankloppen voor advies, ondersteuning en scholing om hun werk- en productieprocessen te digitaliseren. De provincie Gelderland wordt de leidende partner en investeert daar 300 duizend euro per jaar in (in 2022, 2023 en 2024). Omdat de EDIH Oost-Nederland deel gaat uitmaken van een Europees netwerk van digitaliseringshubs, zullen het Rijk en de Europese Unie in elk geval de komende drie jaar meebetalen.

Deelnemers

Naast de provincies Gelderland en Overijssel nemen onder andere Oost NL, FME (ondernemersorganisatie voor de technologische industrie), de Koninklijke Metaalunie, Health Valley, de Universiteit Twente, de WUR, RCT Gelderland, Novel-T, de Kennispoort Regio Zwolle, de hogescholen Windesheim, Saxion, en de HAN, innovatiecentrum Civon, het Fieldlab Industrial Robotics, het Laser Applicatie Centrum en innovatiecentrum Perron 038 deel in de EDIH Oost-Nederland.

Deelnemende partners:
Delen: LinkedIn logo