2022 12 16 Dragons Den Bootcamp 2022 Editie

Brainbuilders.training winnaar Dragons' Den Start-Up Bootcamp Health editie 2022

Op vrijdag 16 december was het weer zover: zes dappere strijdende ondernemers hielden een pitch in het drakenhol tijdens de Dragons’ Den, de afsluitende sessie van de Start-up Bootcamp Health editie 2022. De zes uitverkorenen die het drakenhol durfden te betreden zijn:

 • Franklyn Haulussy van Gezinsman.nl: dit bedrijf zorgt dat je je sociale netwerk optimaal inzet om jezelf en anderen te helpen. SMARTMOTHER™ is de verzamelnaam van een aantal handige gezinsondersteunende applicaties.
 • Vidya Breeveld-Dwarkasing van Transmineo. Dit bedrijf helpt baanbrekende innovaties in de gezondheidszorg en de life sciences (waaronder weesgeneesmiddelen) om te slagen met met toegang naar de markt en patiënten.
 • Leo van Woerden van Brainbuilders.training: Dit bedrijf helpt als coach inzicht te krijgen in eigen gedrag en combineert dit met neurowetenschappelijke (slaap) kennis zodat medewerkers in organisaties beter gaan slapen dankzij gewoonte ontwikkeling en kennis van hersengolven.
 • Peter Deen van Streasure4health. Dit bedrijf ontwikkelt een gepatenteerde stress sensor dat op basis van eiwit detectie stressniveaus op continue basis en individueel zichtbaar maakt.
 • Joep Lameer van Locum. Locum is een app die praktijkhoudende huisartsen en waarnemers bij elkaar brengt. De app ondersteunt praktijkhouders bij het aanbieden van diensten en biedt waarnemers passende matches. Vraag en aanbod worden live bijgewerkt.
 • Nick Hegeman van Syncbee was ook een dappere deelnemer van de bootcamp. SyncBee biedt een complete identity management en governance oplossing waarmee het beheer van user accounts en toegangsrechten in het netwerk geautomatiseerd worden.

Wie zaten er in het hol van de draak?

 • Jos Knaapen (Isala): de hippocratus, gezondheidsdraak die beweert dat de beste manier om de toekomst te voorspellen is om deze zelf te creëren.
 • Victorine de Graaf-Peters (Hogeschool Windesheim): ontwikkelings- en dienstbare draak, de enige draak die met de grootste elegantie muzikaal zangvuurwerk weet te spuwen.
 • Helma Hoving (Studio Business Creation): een creatieve, ondernemende draak, onder het mom van lid van de Raad van Toezicht is zij van achter de tralies vaste bajesklant van de museum gevangenis in Veenhuizen.
 • Bas Doets (Briskr): een ervaren onderzoekende drakenspeurneus, goede raadgever, en geografische clusterdraak, doctorandus in economische geografie en Briskr programmamanager
 • Christian Konings (Rabobank Midden Oost Nederland): de flamboyante financiële draak, expert op het gebied van investeringen in draken van innovaties.

Elke ondernemer kreeg de gelegenheid om zijn of haar product te pitchen, waarna de jury de gelegenheid had om vragen stellen. Alle deelnemers kregen een certificaat van deelname en de winnaar ontvangt tevens een jaar gratis partnerschip met Health Valley. De winnaar van de start-up bootcamp Health editie 2022 is geworden: 

Leo van Woerden met Mindmints / Brainbuilders.training

Onder begeleiding van Health Valley innovatiemanager Corine Böhmers hebben de bootcamp deelnemers zich in zes sessies voorbereid op de pitch voor de Dragons' Den. Ze hebben een knappe prestatie neergezet en zichzelf uitgedaagd om de jury te overtuigen dat ze met hun innovatie de zorg van morgen beter maken dat ze klaar zijn om hun bedrijf succesvol in de markt te positioneren. Zij citeert uit het juryrapport: "Leo gaf een energieke pitch over zijn training en coaching die mensen helpt om het maximale uit hun leven te halen dankzij een goede nachtrust en gezonde leefstijl met meer energie. Het supplement Mindmints kan dit proces ondersteunen."

De start-up bootcamp Health is een initiatief van Health Valley Netherlands en mede mogelijk gemaakt door Health~Holland en in samenwerking met Rabobank Midden Oost Nederland (Joram Maan) en Kennispoort Regio Zwolle (Roy van Enkhuizen), Holland Innovative en De LIJN, design & reclamebureau. 

De laatste sessie van deze bootcamp editie werd afgesloten met een informele meet & greet na afloop op het kantoor van Health Valley op het Health Innovation Park in Zwolle.

Op de foto staan de ondernemers (met bloemen) die het drakenhol durfden te betreden met de juryleden (behalve Bas Doets) en Corine Böhmers.

Met dank aan:
Delen: LinkedIn logo