Enliven Winnaar Voorronde Oost Nederland Nationale Zorginnovatieprijs 2022 (Marc Kalf En Chablis Platenburg) V2

Enliven winnaar voorronde Oost-Nederland Zorginnovatieprijs 2022

Winnaar van de voorronde in Oost-Nederland voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 is geworden: Enliven, Virtual Reality voor empathie. Deze innovatie gaat door naar de finale op 17 maart tijdens het hybride Health Valley Event.

Winnaar Enliven

Chablis Platenburg van Enliven legde in haar pitch hun Virtual Reality innovatie uit, die ze inzetten bij trainingen ter bevordering van begrip en empathie. Mensen kunnen hierdoor een ander beter gaan begrijpen, door in de schoenen te staan van een ander en te voelen wat de ander voelt.

Marc Kalf, national ecosystem director bij Health Valley, mocht de winnaar namens de jury bestaande uit de innovatiemanagers van Health Valley, bekend maken: “Het was een zeer lastige keuze voor de jury om uit de fantastische inzendingen de winnaar voor Oost-Nederland te bepalen. Enliven heeft ons verrast en overtuigd door de brede inzetbaarheid van VR en simulatie. Deze combinatie maakt het mogelijk om patiënten, medewerkers in de zorg en studenten in de zorg zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de dagelijkse situaties en uitdagingen.”

Enliven heeft ons verrast en overtuigd door de brede inzetbaarheid van VR en simulatie. - Marc Kalf, National ecosystem director Health Valley Netherlands

Finale Health Valley Event

Op 17 maart tijdens het hybride Health Valley Event gaat Enliven door naar de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs. Ze maken hierbij kans op de vakjuryprijs van tienduizend euro en/of de publieksprijs van vijfduizend euro.

Overige pitches

De overige drie pitches die de eerste plek niet wisten te behalen, waren: De helpende gedachten app, Florapanels en Anne 4care.

Zorginnovatieprijs

De National Zorginnovatieprijs is dé prijs voor ondernemers die hun innovatie al hebben uitgewerkt, getest en gelanceerd. Zij kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Kijk voor meer informatie op www.zorginnovatie.nl

Delen: LinkedIn logo