2024 01 29 Flux Robotics Wint Met Flux One Navigation System De Regionale Voorronde Van De Nationale Zorginnovatieprijs 2024

Flux Robotics wint met Flux One Navigation System de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024

Winnaar van de voorronde in Oost-Nederland voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 is geworden: Flux Robotics. Deze innovatie gaat door naar de finale op 21 maart tijdens het Health Valley Event in Nijmegen.

Winnaar ontwerpt magnetisch robotsysteem

Vandaag presenteerden 7 ondernemers hun product aan een deskundige jury middels een pitch, tijdens een evenement georganiseerd door Health Valley. Unaniem kozen zij voor de Flux One Navigation System, ontwikkeld door Flux Robotics

Het Flux One Navigation System ondersteunt clinici tijdens endovasculaire ingrepen op moeilijk bereikbare locaties in het lichaam. Het systeem werkt met magneten die voerdraden navigeren in de slagaders én door blokkades trekken waarmee de chirurg een normale stent implanteert of ballonkatheter kan plaatsen. Deze innovatie verandert de toekomst voor chirurgen die niet noodzakelijkerwijs gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld vaatchirurgie.

De jury (bestaande uit Miriam Reelick van de HAN University of Applied Sciences, Edwin Beckers van Demcon en Egbert-Jan Bögels van Health Valley) heeft voor Flux Robotics gekozen omdat zij een hardware product ontwikkelen waarmee op innovatieve en gedurfde wijze ingegrepen wordt in bestaande werkprocessen in de zorg. Met minimaal invasieve methoden worden handelingen en interventies sneller en veiliger uitgevoerd.

Pitchen op het Health Valley Event

Tijdens het Health Valley Event op 21 maart in Pathé Nijmegen staat Flux Robotics in de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs. Alle regiofinalisten uit het land pitchen voor het publiek en de vakjury tijdens het Health Valley Event, waarna de vakjury in beraad gaat. De finalisten maken kans op het winnen van de vakjuryprijs van € 10.000,00 of de publieksprijs van € 5.000,00. De feestelijke bekendmaking van de winnaars vindt vervolgens plaats tijdens de Dutch Health Week op Zorg & ICT.

Overige pitches

Zorginnovatieprijs

De Nationale Zorginnovatieprijs is dé prijs voor ondernemers die hun innovatie al hebben uitgewerkt, getest en gelanceerd. Zij kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Kijk voor meer informatie op www.zorginnovatie.nl (powered by Health~Holland). 

Bekijk ook het interview artikel Christoff Heunis: ‘Zet de patiënt centraal, niet de techniek’ door onze partner Dutch Health Hub. 


Op de foto in de header zie je winnaar Dr. Christoff Heunis, Co-founder / CEO van Flux Robotics, te midden van de andere pitchers tijdens de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024.

 

Delen: LinkedIn logo