Meal & Care Erik En Djurre Keuken

Partner van de Maand: Meal & Care

Maak kennis met Meal & Care, zij maken smakelijke, eiwitrijke én natriumarme maaltijden voor een snel herstel van patiënten.

Smakelijke, eiwitrijke én natriumarme maaltijden voor een snel herstel van patiënten 

Meal & Care maakt gezonde en duurzame voeding voor in de zorg. Het zijn eiwitrijke en natriumarme maaltijden voor een sneller herstel na ziekte en ter opbouw van sterkere spieren, die ook nog eens lekker smaken! De maaltijden en/of maaltijdcomponenten voldoen aan de gestelde normen die opgenomen zijn in het Nationaal Preventie Akkoord.
 
De Meal & Care eiwitrijke en natriumarme pasta's maken onderdeel uit van de verschillende eiwitrijke maaltijden die worden aangeboden bij ziekenhuizen en woonzorglocaties. Voor patiënten betekent dit een menu dat bereid is met extra eiwitten en energie om het herstel na een behandeling of operatie te bevorderen. Voor een sterker en sneller herstel voor en na een operatie.  Of bijvoorbeeld bij specifieke afdelingen zoals het Brandwondencentrum kan het een heel groot verschil maken; een wond op je lichaam heelt sneller wanneer het dieet eiwitrijk is. Voor bewoners van woon- en thuiszorg locaties blijkt uit onderzoek dat maar liefst 60% van de ouderen en senioren een dagelijks inname tekort kennen aan eiwitten en vezels. En 40% van deze groep haalt niet haar dagelijkse inname aan vezels, vitaminen en mineralen. Daar is veel te winnen met een eiwitrijk dieet.
 
Erik Altena, commercieel directeur van Meal & Care legt uit: “Gezond eten en drinken is een van de belangrijkste pijlers van preventie en (snel) herstel. Mijn compagnon, Djurre Veensma, en ik hebben dit persoonlijk meegemaakt wat voor ons de drijfveer vormde om eiwitrijke maaltijden te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat met 150 gram van onze pasta, je voldoet aan de eiwit en aminozuur behoefte die het lichaam echt nodig heeft en dat natriumarm. Vis en vlees kan daarnaast een smakelijke aanvulling zijn, maar is geen noodzaak. Je kan onze maaltijden volledig vegetarisch inzetten en toch de volledige eiwitinname per maaltijd borgen. Wij zijn daarnaast dus ook nog eens heel duurzaam. Het is ook goed dat zorginstellingen naar een betere balans gaan tussen plantaardig eiwit en dierlijk eiwit. Met onze sterke aminozuursamenstelling ondersteunen wij zorginstellingen in het bereiken van deze doelstelling, zonder in te leveren op de volwaardigheid van de eiwitten vs dierlijk eiwit, die weer nodig zijn voor een goed en snel herstel en sterk lichaam. Tel daarbij op dat onze maaltijden ook nog eens zeer laag in verzadigd vet en zout zijn, dat geeft dus dubbele winst.’’

Met 150 gram pasta krijg je de eiwit- en aminozuurbehoefte  die het lichaam nodig heeft, het toevoegen van vis of vlees is  daardoor niet per se nodig. - Erik Altena, commercieel directeur van Meal & Care

Nieuw product

De volgende stap, naar het leveren van een (driegangen) menu vol benodigde eiwitten, is de toevoeging van gebonden soepen aan het totaalaanbod. Recentelijk heeft Meal & Care de eerste versbereide gebonden (champignon) soep ontwikkeld die tussen de 12 en 14 gram eiwitten oplevert. Dit smaakt naar meer! De kok is druk bezig met de ontwikkeling van andere smaakvarianten. Naast pasta, gemaakt van uniek deeg samengesteld uit diverse eiwitbronnen, levert Meal & Care een drietal kant-en-klare maaltijden die natriumarm zijn. Naast eiwitten bevatten alle maaltijden ook veel groenten en dus ook vitaminen en mineralen.

Samenwerkingen

Dat Meal & Care vol ambitie zit moge duidelijk zijn. Zo worden de pasta’s ingezet in de maaltijdcycli bij bijvoorbeeld het Martini Ziekenhuis in Groningen. Werken ze samen met tafeltje-dekje organisatie TastToe in Heerenveen, die de gerechten van Meal & Care aan het assortiment heeft toegevoegd omdat zij zelf nog geen proteïnerijke maaltijden aan huis serveerden. Ook weten sportverenigingen Meal & Care te vinden, zoals BEAT Cycling Club. ‘’Stuk voor stuk organisaties die voor ons gelden als een supergave erkenning dat onze maaltijden echt heel erg goed en gezond in elkaar zitten. Onze maaltijden maken deel uit van een belangrijk onderdeel in je dieet voor een gezonde, sportieve en vitale levensstijl.’’ vertelt Erik.

De toekomst

Meal & Care bouwt aan een concept waarmee ze over 2 jaar een betrouwbare en innovatieve leverancier zijn op gebied van maaltijd gerelateerde voeding binnen de zorg. Daar ligt hun kracht. ‘’Wij zijn gestart vanuit de wetenschap, wat ons uniek maakt. Op basis van 15 jaar ervaring heb ik veel kennis en inzichten opgebouwd hoe wij, wetenschappelijk ondersteunt, onze pasta’s en maaltijden hebben opgebouwd. Ook willen wij een kennispartner zijn voor onze afnemers; wij denken graag mee en delen graag onze kennis. Dit doen wij met de diëtisten maar ook met de culinair adviseurs en koks binnen de diverse zorginstellingen. Op die manier versterken wij elkaar en vergroten wij gezamenlijk onze kennis die de diëtisten en/of verzorgende artsen weer kunnen inzetten om patiënten betere voeding voor te schotelen. Dit zorgt voor een korter herstel, preventie en bewustwording, wat bijdraagt aan een betere leefstijl voor patiënten.’’ aldus Erik.

‘’Om die reden zijn wij ook partner geworden van Health Valley", vertelt Erik. ‘’Het netwerk is groot en vol potentiële afnemers. Maar ook als marketingtool en kennisdrager willen wij aangehaakt zijn bij het netwerk. Informatie over ontwikkelingen in de zorg, bijvoorbeeld middels AI, kan waardevol zijn. Als er apps zijn waarmee op effectieve wijze diagnoses gesteld kunnen worden, willen wij voeding daarop aan laten sluiten. Health Valley biedt ons die kans.’’

Wil je ook in contact komen met Meal & Care, ga dan naar de website.

Delen: LinkedIn logo