Deelnemers 2E Editie Masterclass Implementatie Van Ehealth

Succesvolle afronding tweede editie masterclass ‘Implementatie van eHealth’

Veertien deelnemers hebben de tweede editie van de Health Valley masterclassreeks ‘Implementatie van eHealth’ recentelijk succesvol afgerond. Aan de hand van een gestructureerde methodiek en stappenplan hebben de deelnemers aan de hand van hun eigen casus en die van mede andere deelnemers geleerd hoe je een eHealth-project in de praktijk brengt. Mét draagvlak binnen alle geledingen van je organisatie.

Ik heb geleerd om zelf minder hard te lopen, andere mensen in hun kracht te zetten en daardoor ook zelf beter het overzicht te houden. Kortom: meer rust, meer slagen. - Mariëlle Schonewille, Jeroen Bosch Ziekenhuis/Revalidatiecentrum Tolburg

eHealth. Ja, maar hoe?

Veel mensen krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. Soms niet op het juiste moment, niet op de juiste plek of niet passend bij de behoefte die ze op dat moment hebben. Uit de eHealth monitors van Nictiz en NIVEL van de afgelopen jaren blijkt echter, dat ondanks een steeds breder wordend enthousiasme, het gebruik nog altijd achterblijft bij het aanbod. Succesvolle eHealth-implementaties bestaan voor 25% uit technologische innovatie en voor 75% uit sociale innovatie. In de masterclassreeks ligt de focus op een succesvolle implementatie van eHealth.

De masterclass is ontwikkeld door Health Valley en Buro Wisselstroom in samenwerking met andere netwerkpartners en is bedoeld voor projectleiders, innovatiemanagers en programmamanagers bij zorgorganisaties in Nederland.

De toolbox heeft me geleerd om stapsgewijs te werken en de juiste instrumenten in te zetten: begin met het goed omschrijven van visie en beleid. Toen dat stevig stond hebben we een klantreizen gemaakt en een voor Trajectum groot SET-project aangevraagd en toegekend gekregen. - Janneke de Jong, Trajectum

Van papier naar praktijk

Gedurende 9 cursusdagen, verspreid over tien maanden hebben de deelnemers diepgaande kennis verkregen over verandermanagement en methodieken die ingezet kunnen worden om veranderingen in te bedden in de organisatie. In totaal hebben 14 gasten en sprekers vanuit andere zorgorganisaties (Sensire, Siza), verzekeraar (Menzis), bedrijven en innovatoren veel van hun inzichten en ervaringen gedeeld. Zo stond er ook een cursusonderdeel met de veelzeggende titel “Falend Vooruit” op het programma.

Behalve concrete handvatten die direct toegepast kunnen worden om eHealth te implementeren in de eigen organisatie, hebben de deelnemers ook toegang tot een uitgebreid(er) netwerk van implementatiedeskundigen om ervaringen te delen. Health Valley heeft op LinkedIn een besloten groep voor zorginnovatoren waar zij van elkaar kunnen leren en elkaar verder kunnen helpen.

Veranderen is een vak en innoveren is tornen aan zekerheden. De masterclass heeft me geleerd om oog te hebben voor weerstanden bij collega’s en daar goed mee om te gaan. Met als resultaat meer persoonlijke effectiviteit. - Johan Krabbenborg, Profila Zorggroep

Lees ook: Succesvolle afronding tweede masterclassreeks implementatie van eHealth door Wouter Wolters.

Delen: LinkedIn logo