DEMCON

logo DEMCON
Website: www.demcon.nl
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Medical devices, Research & Development, Robotica
KvK nummer: 6070325
Careers: Jobs

Adres

Institutenweg 25
7521 PK
Enschede
Nederland
Demcon Dennis Schipper © Jan Schartman Voor Tubantia {Persgroep)

DEMCON is een high-end system supplier, specialist in ontwikkeling en productie van complexe systemen. Baanbrekende innovaties maakt DEMCON een wereldspeler in de markten hightech, industrial, embedded en medical. De internationale klantenportefeuille reikt van Nederland en Duitsland tot Azië en de Verenigde Staten. 

Een recent voorbeeld van innovatie binnen de medische markt is de ontwikkeling van een Naaldplaatsing Systeem in een CT omgeving. Bij het chirurgisch verwijderen van een (lever)tumor zijn nu 4 tot 6 iteraties nodig voordat de arts met de naald op de juiste plaats in het weefsel zit. Het Naaldplaatsing Systeem maakt het mogelijk deze naald in één keer goed te plaatsen binnen de bestaande workflow. Bij het ontwikkelen van deze patiënt- én arts vriendelijke oplossing werkt DEMCON nauw samen met specialisten uit het UMCG.

DEMCON is een snel groeiende onderneming die opdrachtgevers met een breed scala aan competenties ondersteunt. DEMCON kan de gehele behoefte van de opdrachtgever afdekken, van proof-of-principle, prototype en pre-productie tot gecertificeerde serieproductie. In ruim twintig jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de DEMCON Groep (met anno 2016 300 medewerkers). Het hoofdkantoor is gevestigd in Enschede en nevenvestigingen zijn er in Son, Amsterdam, Delft, Oldenzaal, Roden en Münster (D).

Afbeelding van Corine Böhmers

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Corine Böhmers Innovatiemanager