Hogeschool Viaa

logo Hogeschool Viaa
Website: www.viaa.nl
Organisatietype: Kennisinstelling
Specialisatie: Research & Development, HBO
KvK nummer: 41023884
Careers: Jobs

Adres

Wethouder Alferinkweg
Zwolle
Nederland
VIAA G5A7295 1920X1280

Viaa is een hogeschool met een uitgesproken karakter. Dat komt doordat we grote waarde hechten aan kwalitatief goed onderwijs, advies en onderzoek.

Daarnaast is Viaa een hogeschool met een christelijke identiteit. Wij geloven dat uit verbondenheid en samenwerking het beste klimaat ontstaat voor ontwikkeling. Elk mens is uniek geschapen en geen pad is hetzelfde. Op basis hiervan creëren we voor elke student de optimale vrijheid om zichzelf te ontplooien.

Opleidingen

Hogeschool Viaa is een kleinschalige hogeschool en dat zorgt voor een persoonlijke benadering van jou als student, medewerker of van jou als bezoeker. Bij de opleidingen van Viaa staat ‘werken met mensen’ centraal. We leiden op voor beroepen in het onderwijs, de zorg, het sociaal en kerkelijk werk. Hogeschool Viaa ligt in de wijk Assendorp, vlakbij het centrum van Zwolle en op loopafstand van het station. Een centrale plek dus. Viaa biedt de volgende opleidingen aan:

 • Pabo
 • Verpleegkunde
 • Social Work
 • Theologie
 • Godsdienstleraar
 • Master Interprofessioneel werken met Jeugd
 • Pedagogisch Professional Kind en Educatie (ad)
  Praktijkondersteuner en Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg

Verder studeren

Als je klaar bent met je opleiding of je bent al werkzaam in het werkveld, dan kun je bij Viaa ook verder studeren. We bieden verschillende deeltijdstudies, nascholingen, masters, cursussen en trainingen aan om je verder te kunnen specialiseren binnen het vakgebied onderwijs, zorg, social work en theologie.

Onderzoek

Het KennisOffice Viaa houdt zich bezig met onderzoek binnen de vakgebieden van onze opleidingen: onderwijs, zorg, social work en theologie. Het KennisOffice bestaat uit drie lectoraten:

 • Centrum voor Samenlevingsvraagstukken
 • Lectoraat Zorg en Zingeving
 • Lectoraat Goede onderwijspraktijken

Identiteit

Op Viaa leven en werken we vanuit de Bijbel, die we erkennen als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God. Dat betekent dat we als medewerkers en studenten in onze omgang en begeleiding als christen willen leven. Jezus’ liefde is voor ons allemaal een voorbeeld. We willen leven in navolging van Hem. Onze slogan is dan ook: ‘Als je gelooft in je werk!’. Van medewerkers van Viaa wordt verwacht dat ze actief lid zijn van een geloofsgemeenschap die de Bijbel erkent als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en die de Apostolische geloofsbelijdenis beschouwt als een betrouwbare samenvatting van de bijbel.

Afbeelding van Wil Philipsen

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Wil Philipsen Innovatiemanager