Linksight

logo Linksight
Website: www.linksight.nl
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: ICT
KvK nummer: 82552002
Careers: Jobs

Adres

Veilingweg 61
3981 PB
Bunnik
Nederland

Social

Linksight Header Bg

Inzicht zonder data te delen

In een data-gedreven wereld is alleen je eigen data niet voldoende. Echt inzicht krijg je door jouw data te combineren met die van anderen. Vaak gaat het hier om gevoelige data, die niet zomaar gedeeld, gecombineerd en gebruikt mag worden. Vanwege privacy­richtlijnen, bedrijfs­vertrouwelijkheid of het risico op datalekken.

Linksight maakt het mogelijk om op een veilige en privacy-vriendelijke manier analyses te doen over meerdere datasets en zo Linked Insights te geven. Zónder de gevoelige data daadwerkelijk met andere partijen te delen. Zo krijg je realtime data-inzicht met volledig behoud van controle.

Door op deze manier te werken kunnen diverse datadeelproblemen opgelost worden, zoals:

  • Medisch onderzoek zonder patiëntgegevens te delen, bijvoorbeeld tussen ziekenhuizen, verzekeraars of farmaceuten
  • Fraudeonderzoek waarbij niets meer wordt geleerd dan noodzakelijk, ook niet tussen verschillende afdelingen binnen 1 bedrijf
  • Benchmarking tussen bedrijven zonder concurrentiegevoelige gegevens prijs te geven

Create data-driven insights together, without sharing sensitive data.

Datagedreven werken met het Linksight platform

Linksight biedt een platform voor privacy-proof decentrale data-analyse. We maken daarbij gebruik van cryptografische technologie: secure multi-party computation (MPC). Partijen kunnen hun data linken aan die van anderen zodat zij gezamenlijk analyses kunnen uitvoeren. Deze analyses worden echter uitgevoerd terwijl alle data volledig versleuteld blijft. Zo kan geen van de partijen de gevoelige data van anderen inzien, maar wel de gewenste inzichten krijgen. De governance module bewaakt daarbij dat er nooit berekeningen gedaan kunnen worden die niet vooraf zijn afgesproken tussen de partijen. Hierdoor houden gebruikers volledige controle over hoe en door wie hun data gebruikt wordt. Het platform werkt volledig decentraal. Linksight levert het platform en helpt met het linken en het formuleren van de juiste vragen, maar heeft vanzelfsprekend nooit toegang tot de data of de analyse-resultaten.

Het platform is gereviewd door externe privacyjuristen en voldoet aan AVG / GDPR en WGBO. Daarbij biedt het een zeer sterke invulling van de privacy-by-design vereisten uit de AVG, en is het een natuurlijke manier om te voldoen aan begrippen zoals proportionaliteit, dataminimalisatie, doelbinding en the right to be forgotten.

Op basis van deze analyse hebben wij in 2021 voor het eerst MPC succesvol kunnen toepassen op échte gevoelige persoonsgegevens, een unicum in Nederland en daarbuiten. Zie ook de persberichten van TNOCZ en het CBS hierover.

Linksight levert het platform waarmee jouw organisatie ook op een privacy-vriendelijke manier inzicht kan verkrijgen in combinatie met data-bronnen van andere partijen. Liever eerst experimenteren met MPC? Samen met Linksight zet je binnen 2 maanden een succesvolle MPC proof-of-concept neer in jouw organisatie.

 

Afbeelding van Pim van der Hoorn

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met: