TU/e Strategic Area Health

logo TU/e Strategic Area Health
Website: www.tue.nl
Organisatietype: Kennisinstelling
Specialisatie: WO
KvK nummer: 51278871
Careers: Jobs

Adres

Het Eeuwsel 57
5612 AS
Eindhoven
Nederland
Biotech Lab National Cancer Institute 2Fyelhueypg Unsplash

Technische Universiteit Eindhoven

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal vooraanstaande, in engineering science & technology gespecialiseerde universiteit. We bieden kwalitatief hoogwaardig onderzoek en onderwijs en dragen daarmee bij aan de vooruitgang van technische wetenschappen, de ontwikkeling van technologische innovaties en de groei van welvaart en welzijn in zowel de eigen regio (Brainport regio, technologisch hart van Nederland) als daarbuiten. Onze activiteiten zijn verweven in sterke samenwerking met industrie, overheid en kenniscentra over de hele wereld.

De TU/e richt extra aandacht op maatschappelijke uitdagingen op gebied van Clean Energy, Health en Smart Mobility. In Health werken ongeveer 300 onderzoekers aan gezondheidstechnologie, verspreid over negen faculteiten; de faculteit Biomedische Technologie is zelfs volledig gewijd aan dit onderwerp. Health aan de TU/e richt zich op de specialisatie-gebieden Bio-molecular Health, Image-guided Health, Participatory Health & Wellbeing en Datascience. We zijn toegewijd aan het toepasbaar maken van gezondheidsinnovaties in en voor de mensen in onze samenleving. Onze doelen zijn het gezond houden van mensen, vroege en precieze diagnose, precieze en efficiënte behandeling en gezondheidszorg thuis. Dit doen wij samen met onze partners in de gezondheidszorg, healthtech, zorgverzekeringen en gezondheidsorganisaties.

Voorbeelden van ontwikkelingen aan de TU/e zijn een babyvriendelijk jasje met onzichtbare sensoren om te vroeg geboren baby's te bewaken, het kweken van hartkleppen uit lichaamseigen cellen, het voorzien van zorgprofessionals en patiënten van hun gezondheidsinformatie en digitale hulpinstrumenten, minimaal invasieve robotchirurgie, sensoren voor het continu monitoren van diabetes, en de inzet van real-time beelden tijdens hersenoperaties.

Strategic Area Health

De faculteit Biomedische Technologie wijdt zich aan technologie voor het menselijk lichaam. Hiermee levert de faculteit een belangrijke bijdrage aan onderzoek en onderwijs van de TU/e dat valt onder het Strategic Area Health.

Health is een van de drie Strategic Areas van de TU Eindhoven. In dit area werken alle negen faculteiten samen op het gebied van Health.

Afbeelding van Pim van der Hoorn

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met: