SARA Robotics

logo SARA Robotics
Website: sara-robotics.com
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Robotica, Consultancy
KvK nummer: 75363267

Adres

Achtseweg Zuid 221
5651GW
Eindhoven
Nederland
SARA Robotics 2

SARA ondersteunt in de zorg

SARA Robotics ontwikkelt (software voor) sociale en autonome zorgrobots om ondersteuning te bieden in de langdurige zorg. In co-creatie met zorgmedewerkers zijn verschillende modules ontwikkeld die ondersteunen bij het bieden van kwalitatieve en persoonsgerichte zorg. Het doel van SARA is om ondersteuning te bieden op plaatsen waar het toenemende personeelstekort in de zorg en de nog steeds groeiende vergrijzing het meest gevoeld wordt.

Het SARA platform op een andere robot

SARA Drive is een andere robot dan SARA One. Zo heeft SARA Drive bijvoorbeeld geen armen en zit het gezicht verwerkt in het scherm. SARA Drive heeft wel betere sensoren voor autonome navigatie en kan hierdoor zelfstandig rijden. Hierdoor is SARA Drive geschikter om bijvoorbeeld mensen naar de huiskamer te begeleiden, of zelfstandig een interactie te initiëren. Dit en meer gaan we in de komende periode samen met zorginstellingen verder onderzoeken en door ontwikkelen.

Persoonsgerichte zorg

Op interactieve wijze maakt SARA voor iedere bewoner een persoonlijk profiel aan. Zo vraagt SARA naar de naam van de bewoner, haar muzieksmaak, waar zij vandaan komt en welke andere interesses zij heeft. Door persoonsgerichte zorg te bieden, bevorderd SARA het eigen regie en een zorgt SARA voor een zinvolle dagbesteding waarbij de identiteit en interesses van de bewoner centraal staan.

Interactie op basis van zorgdoelen

SARA is ontwikkeld met een brede groep zorgprofessionals uit de langdurige zorg. Samen met experts die werkzaam zijn op bijvoorbeeld PG afdelingen of in de gehandicaptenzorg, zijn modules ontwikkeld die aansluiten bij specifieke zorgsituaties. Omdat de functionaliteiten van SARA geschikt zijn voor mensen met een langdurige zorgbehoefte (bijvoorbeeld mensen met dementie), wordt SARA ook doelgericht ingezet en opgenomen in het zorgplan van bewoners.

Meetbaar resultaat

Via een interactief dashboard krijgt de zorginstelling inzicht in de ondersteuning van SARA. Zo koppelt SARA terug hoe vaak zij met bewoners aan de slag is geweest, en wat zij zoal met hen doet. Op die manier is de meerwaarde van SARA’s ondersteuning zichtbaar en transparant. Zo werken we samen aan duurzame inzet van zorgtechnologie.

Afbeelding van Pim van der Hoorn

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met: