Tinybots

Bij Tinybots maken we kleine sociale robots voor mensen met dementie en hun familieleden. Onze Tinybots helpen met het structureren van de dag door middel van vriendelijk gesproken reminders en door het spelen van persoonlijke muziek.

Tessa

Bij Tinybots maken we Tessa, een sociale robot die mensen met dementie en hun familie ondersteunt in hun zelfredzaamheid. Tessa geeft vriendelijke gesproken herinneringen, afspraken, suggesties voor (sociale) activiteiten en speelt persoonlijke muziek af dat stimulerend werkt en emotionele steun geeft. Via een eenvoudige app kan de mantelzorger/familie makkelijk Tessa instellen naar persoonlijke behoefte en wensen. Er kan een persoonlijke dagschema opgesteld worden voor de individu met dementie. Zo speelt Tessa ook een rol in dagelijkse activiteiten (ADL) door suggesties/instructies te geven bij specifieke taken bijvoorbeeld aankleden, een boodschappenlijstje maken, of ter voorbereiding voor bezoek. Met Tessa is de individu steeds voorbereid op wat de volgende moment gaat gebeuren, en dit neemt een groot stuk onzekerheid en angst weg. Ons doel is om mensen met dementie te activeren. Wij creëren een sociale robot die de mens weer centraal zet. 

Robot Tessa activeert en ondersteunt ouderen met dementie

Tessa is een kleine pratende robot en ondersteunt en activeert mensen met dementie. Tessa geeft dagelijkse herinneringen, suggesties om bijvoorbeeld een boodschappenlijstje te maken en speelt persoonlijke muziek. Industrieel ontwerper Wang Long Li ontwikkelde Tessa samen met Robert Paauwe vanuit hun start-up Tinybots. “We hebben honderden interviews gehouden om de behoeften van ouderen met dementie in kaart te brengen. Een substantieel deel van hen gaf aan dat zij graag ondersteuning willen, maar niet willen dat een robot alle taken van hen overneemt. Wat ze nog zelf kúnnen doen, willen ze ook zelf doen.”  Om Tessa op de markt te brengen, richten Wang Long en Robert zich nu eerst op zorginstellingen en onderwijsinstituten. “Aan de ene kant om te zorgen dat zorgverleners de cliënt straks goed kunnen ondersteunen bij het gebruik van Tessa. Aan de andere kant willen we studenten - de volgende generatie zorgverleners - nu al betrekken bij de mogelijkheden die technologie biedt.  Zo loopt er op de HAN een pilot waarin ze bekijken hoe ontwikkelingen als onze robot in het onderwijs-programma passen. Wij zitten ondertussen met studenten om tafel om op basis van hun praktijk-kennis uit user cases, de doorontwikkeling van Tessa nog relevanter te maken.”  Zo maakt Tinybots het verschil.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Tinybots
Website: www.tinybots.nl
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Domotica, ICT, Robotica
Bezoekadres: Transistorweg 7B, 6534 AT, Nijmegen, Nederland
Postadres: Transistorweg 7B, 6534 AT, Nijmegen, Nederland
KvK: 64712311

Social

Publicatiedatum: juni 25, 2021

Innovatie in Nederland: er gebeurt enorm veel

Publicatiedatum: mei 27, 2021

De Proeftuin Robotica

Publicatiedatum: oktober 13, 2020

Partners aan het woord

Publicatiedatum: december 13, 2018

Subsidie naar minirobot Tessa ‘Doorbraak eHealth’

Publicatiedatum: september 27, 2018

Health Valley met partners in Haagse sferen

Publicatiedatum: april 19, 2018

eHealth-oplossingen op grote schaal getest

Publicatiedatum: maart 26, 2018

Met robot Tessa kan opa langer thuis blijven wonen

Publicatiedatum: maart 05, 2018

Zorgrobot Tessa ontlast vooral mantelzorger

Publicatiedatum: januari 30, 2018

Europa stimuleert slimme innovaties in Oost-Nederland

Publicatiedatum: januari 20, 2017

Start proeftuin met robot van Tinybots

Publicatiedatum: januari 06, 2017

Hoe gaat het met… Tinybots

Making the difference by unlocking new value

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Victor Haze
International ecosystem director Health Valley Netherlands
v.haze@healthvalley.nl
+31683999327

Victor Haze

Health Valley Partners