Universiteit Twente

logo Universiteit Twente
Website: www.utwente.nl
Organisatietype: Kennisinstelling
Specialisatie: WO
KvK nummer: 50130536
Careers: Jobs

Adres

Drienerlolaan 5
7522 NB
Enschede
Nederland
IT Big Data Globe Connect Photo 1451187580459 43490279C0fa

High tech, human touch. Dat is de Universiteit Twente. 3.300 wetenschappers en professionals zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten. De ondernemende universiteit stimuleert studentondernemerschap, organiseert tal van activiteiten voor het voortgezet onderwijs en is partner in Kennispark Twente.

De Universiteit Twente is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen. Wat onze wetenschappers, docenten en studenten karakteriseert is een nieuwsgierige, ondernemende mindset en een sterke verbondenheid met anderen die ook deze mindset omarmen.

Maatschappelijke uitdagingen zijn vandaag de dag groter dan ooit: de noodzaak voor wereldwijde weerbaarheid en veerkracht, digitalisering van de samenleving, verbeteren en personaliseren van de gezondheidszorg, vorm geven aan onze snel veranderende wereld door innovatieve materialen en slimme productiesystemen. Technologie is de sleutel bij het vinden van oplossingen voor deze complexe, wereldwijde uitdagingen. In onze passie om te begrijpen wat er op onze planeet gebeurt en om bij te dragen aan een beter leven, omarmen we de verbondenheid tussen mens en technologie. Wetende dat de één tegenwoordig niet zonder de ander kan bestaan.

Al ons onderzoek en onderwijs is erop gericht om het verschil te maken in de huidige maatschappij, terwijl we de volgende generatie voorbereiden op de toekomst. Door de ondernemende houding van onze getalenteerde onderzoekers, docenten en studenten en hun scherpe oog voor behoeften van mensen, bedrijven en maatschappij, verleggen we grenzen en gaan we voorbij aan verschillen in disciplines. Deze unieke cross-disciplinaire benadering maakt iedere keer weer het onverwachte mogelijk – zéker in combinatie met onze creativiteit en excellentie in wetenschappelijke disciplines. Ons innovatieve onderwijsmodel, onze engineering aanpak en open cultuur genereren nieuwe ideeën, nieuwe energie, nieuwe benaderingen.

Een 'Living Smart Campus' waar verandering begint

Al sinds haar oprichting in 1961 is de Universiteit Twente sterk verbonden met het rijke industriële erfgoed van onze regio en haar inwoners. Trots brengen we deze verbinding verder in het regionale en internationale speelveld. Vandaag de dag fungeren we als katalysator in high tech communities en sectoren met sterke banden in uiteenlopende industrieën en maatschappelijke domeinen. We doen mee in baanbrekende, wereldomspannende netwerken en programma’s. We onderhouden een actief netwerk met meer dan 45.000 alumni over de hele wereld.

De Universiteit Twente is een multiculturele community van getalenteerde, ambitieuze mensen die studenten, wetenschappers en docenten uit alle windrichtingen de best mogelijke leer-, werk- en leefomgeving biedt:

  • Een innovatieve, bruisende campus met state-of-the-art faciliteiten die we inzetten om grensverleggend complexe problemen op te lossen. Zo bieden we ons wereldberoemde NanoLab, het recent geopende DesignLab en TechMed Centre.
  • Een engineering aanpak bij maatschappelijke uitdagingen waarbij we fundamenteel technologisch en sociaal wetenschappelijk onderzoek samensmelten in een systematisch ontwerpproces voor oplossingen.
  • Kerntechnologieën waarin we tot de beste spelers ter wereld behoren, op terreinen als nano- en biomedische technologie, IT, robotica en geo-informatiewetenschappen.
  • Een persoonlijke onderwijsaanpak, waarin we studenten via ‘student-driven learning’ en teamprojecten de ruimte geven zich te ontwikkelen als teamspeler out of the box te denken en (zichzelf) te ontdekken.
  • Een uitstekende score op het gebied van valorisatie - zoals het helpen opstarten van ruim 1.000 startup- en spin-offbedrijven - waarmee we aan de wieg staan van innovatieve vormen van maatschappelijke en industriële verbinding en vooruitgang.

Door de tijd heen combineren inspirerende, nieuwsgierige mensen technologie en wetenschap met sociale wetenschappen om bij te dragen aan verandering, vooruitgang, vernieuwing.

We noemen dat ‘high tech, human touch’. En we zijn ervan overtuigd dat deze aanpak nooit eerder zo actueel en nodig is als nu.

Afbeelding van Egbert-Jan Bogels

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Egbert-Jan Bogels